instela.fm
instela
+900000000000

yayın kuralları    yeniden eskiye   

avatar
thedewil
* yayınlar mp3 formatında yapılacak, aac+ ya da başka bir formatta yapılamayacaktır. * çalınan şarkıların etiketleri düzenlenecektir. (şarkıcı adı - şarkı) * dj alanı bölümünde bulacağınız genre kodu bilgisi, yayın yapılan programa girilecektir, ayrıca yayın ismi bölümü de sözlük radyosundaki haline göre doğru olarak doldurulacaktır. isimsiz yayınlar, güvenlik sebebiyle fark edildiği anca yayından çıkarılacaktır. * yayınlar tam saatinde başlamalı ve tam saatinde bitirilmelidir. aksi bir durumda mazeret panosuna bu durum yazılacaktır. * yayınının yapılamaması durumunda, yayın bitiş saatinden önce mazeret yazılacaktır.başka bir yazar aracılığıyla iletilen mazeretler dikkate alınacak, ancak yayın saatinden sonra yazılan mazeretler malesef kabul edilmeyecektir. * yayınınıza mazeret yazmamanız durumunda, son 10 dakikasında dahi olsa -yayın saatleri dışına sarkmaması şartıyla- yayın yapabilirsiniz. bu durumun sürekli suistimali durumunda yaptırım uygulanacaktır. * yapılmayan yayınlar, yayına eksi puan olarak dönmektedir. son 9 hafta baz alınarak, toplamda -5 puanı geçen, yani -6 puana ulaşan yayınlar yayından kaldırılacaktır. mazeret belirtilmiş ise 1; mazeret belirtilmemiş ise 2 puan düşülür. yayınların puanları takip çizelgesi'nde tutulmaktadır ve buradan, yayının gününü seçerek takip edilebilir. * ayrıca; dört hafta üst üste yayın yapmayan yayınlar da akıştan kaldırılır. * ilk hafta mazeret panosuna yazılmadan yapılmayan yeni yayınlar akıştan kaldırılır. * kaçak yayın kuralları ayrı bir kısımda belirtilmiştir. * itü sözlük radyosu'nda yapacağınız kural ihlalleri itü sözlük yazarlığınızı da etkileyebilir. itü sözlük gibi, itü sözlük radyosu'nda da her dj'in hukuki sorumluluğu vardır. * sözlükte çaylak olmanız/sözlük hesabınızın kapatılması aynı zamanda dj'liğinizin de kalıcı olarak sona ermesi anlamına gelir. * çeşitli sebeplerden dolayı kurallara uyamayacak olmanız durumunda konuyu çözüme ulaştırmak amaçlı mesajla bilgi verilecektir. * belirtilen durumların dışında herhangi bir kötüye kullanım durumunda da yaptırım uygulanacaktır. * radyo bünyesindeki her dj yukarıdaki kuralları okumak, yapılan duyuruları takip etmek ve onlara uymakla sorumludur.
12.08.2012 23:34
avatar
thedewil
yayın takibi uzun süredir radyoda elle yapılması gereken işlerden en darboğaz yaratanı oluyor, çoğu zaman düzenli olarak takip edemiyorum. alınan yayınların şu anki gibi uzun sürelerle ihmal edilmesine yol açmayacak, takibi ve anlaşılması daha kolay önerileriniz varsa dinlemek isterim.
17.12.2014 17:30
avatar
mizantrop file bekçisi
merhaba, yayın takibi sizin için gerçekten zor oluyorsa burda samimi bir denetim sistemi oluşturabiliriz belki. yani demek istediğim yayını yapan dj yayını "yaptım" diye işaretleyebileceği bi tablo. dj'in kendi yayın saatinde tabloyu editleme hakkı olur o saat içersinde haftanın o gününe tik atar. saati bittikten sonra sistem onun için kitlenip diğer dj için açılır mesela. bir art niyet varsa ve farkeden olursa size bildirir, kontrolünü yaparsınız. bana uygulanabilir gibi geldi ama bilemiyorum tabi, bir fikrim vardı paylaşım istedim.
18.12.2014 02:49
avatar
thedewil
@mizantrop file bekçisi; o da olabilir de, o kuralı böyle baştan oluşturacak bir öneri falan getiren olursa diye düşündüm özellikle. yani böyle gelmeyenlerin mazeret bildirmesini teşvik edecek, düzenli yayını teşvik edecek başka bir sistem gibi.
18.12.2014 16:58